Gruwez

NIEUW HUIS BOUWEN KOSTPRIJS

Iedereen die een nieuw huis wil bouwen in Vlaanderen, Zuid-Nederland, Brussel en delen van Wallonië, is bij architectenbureau Frank Gruwez aan het goede adres. Klantgerichtheid in het bouwen van nieuwe huizen kenmerkt de werkwijze van de professionele architecten Van Architectenbureau Gruwez. In respect met het vooropgestelde budget en de stijlkeuze van de opdrachtgever wordt er binnen afgesproken termijnen gewerkt. Afhankelijk van de wijze waarop de opdrachtgever zijn nieuw huis wil laten bouwen stelt ons bureau 3 mogelijke manieren van samenwerking voor:

  • algemene aanneming of sleutel op de deur met werfcontrole door ons kantoor;
  • gesplitste aanneming met werfcontrole door ons kantoor;
  • gesplitste aanneming met coördinatie door ons bureau wat quasi gelijk staat aan sleutel op de deur - aanneming, maar voor de bouwheer een aanzienlijk economisch voordeel oplevert.

Een nieuw huis bouwen met Architectbureau Gruwez 

Wij bouwen jullie huis aan een duidelijke afgesproken budgettering die strikt wordt nageleefd. Wij ontwerpen bouwprogramma's en zorgen voor concrete schetsen van uw nieuw te bouwen woning . Wij beginnen met luisteren naar uw specifieke bouwdromen en wensen. Weet u nog niet precies in welke stijl u wilt bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Informeert u dan eens bij ons naar de uitgebreide mogelijkheden die Architectenbureau Frank Gruwez biedt. Wij bouwen uw nieuw huis graag in de door u gewenste bouwstijl.

Hoe je nieuw huis bouwen?

Voor de meeste mensen is een eigen woning een droom. Hoe moet dat droomhuis werkelijkheid worden? Kom niet voor een nachtmerrie te staan, wij geven je advies en tips.

Hoe een bouwgrond vinden?

Vandaag de dag in België een bouwgrond vinden, is geen simpele zaak. Via volgende link wat tips.

Hoe de aankoop van de grond financieren?

Leg een volledig budget vast vooraleer je op zoek gaat naar een bouwgrond. Hier enkele parameters waarmee je rekening dient te houden

Hoe een goede architect vinden voor de bouw van je woning?

Je nieuw huis bouwen dat doe je met een architect. Zorg dat het klikt met de architect.

Hoe de goede aannemer vinden voor de bouw van je woning?

Bij de keuze van de aannemer(s) mag de prijsofferte voor de bouw van je woning niet het enige criterium zijn. Hier het lijstje op van de controles die je moet doen.

Kostprijs voor het bouwen van een nieuw huis

Wat is de kostprijs om een nieuw huis te bouwen? of Welk huis kan ik bouwen volgens mijn budget? Dat zijn vragen die iemand zich stelt als hij plan is een nieuw huis te bouwen. Geen enkele nieuwbouw is hetzelfde. Wil je een idee krijgen wat jouw droomhuis ongeveer zal kosten?

Op zoek naar voorbeelden om uw nieuw huis te bouwen?

Betn u op zoek naar voorbeelden of bouwstijlen om jullie woning te bouwen, kijk dan op onze pagina realisaties en ontdek de nieuw gebouwde huizen van ons bureau. 

Neem contact met ons op.

Door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org. Ook als u een beperkt budget heeft, kunt u een prachtig nieuw huis bouwen met Architect Gruwez.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

Nieuws en info

Een huis bouwen of kopen... of een woning kopen en renoveren?

Je hebt beslist om te kopen, eerder dan te gaan huren? Dan stelt zich al direct een nieuwe vraag: een nieuwbouw laten bouwen of kopen, of een bestaande woning kopen, en eventueel renoveren.

Het antwoord op deze vraag kan afhangen van verschillende elementen: je budget, de kost, de tijd die je hebt, langetermijndoelstelling, enzovoort. Maar de beslissing wordt meestal genomen door de voor- en nadelen van de twee mogelijkheden tegen elkaar af te wegen. Hier volgen de voornaamste.

Hoe dan ook, notariskosten moet je altijd betalen. Bij de aankoop van een nieuwbouw loopt dat op tot 20% van de kostprijs. Voor de aankoop van een eventueel te renoveren) huis bedragen de registratierechten 10% (5% voor een 'klein beschrijf' van een bescheiden EERSTE woning) in Vlaanderen (12,5% in Wallonië en Brussel). Daarbij komen nog diverse andere kosten, waaronder het honorarium van de notaris dat tegenwoordig ook al aan 21% btw belast wordt. In totaal moet je rekenen dat de aankoopkosten van je woning een 15 tot 20% van de aankoopprijs bedragen.

Als het je eerste woning betreft ( nieuwbouw of bestaand), heb je in Brussel recht op een abattement van de kosten t.w.v. 7.500 euro, en dat bedrag is onafhankelijk van de aankoopprijs.

seopage.others.watched: