Gruwez

DUURZAAM BOUWEN

Duurzaam bouwen is de oplossing voor een lage energierekening. Een woning die duurzaam gebouwd is kent geen conventionele verwarming of koelsysteem. Voor duurzaam bouwen kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez.

Wat betekent duurzaam bouwen

Architectenbureau Frank Gruwez is sinds jaar en dag gekend voor het bouwen van duurzame woningen. Ze maken bouwprogramma's op maat waarbij ze energiezuinig bouwen in uiteenlopende stijlen kunnen uitvoeren. Architectenbureau Gruwez luistert naar u bouwdroom en realiseert u bouwschets op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor duurzaam bouwen zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Door een huis duurzaam te bouwen bezuinigt u op energie en krijgt u een geweldig comfort. Een energiezuinige bouwtechniek is nu eenmaal de toekomst en innovatieve ideeën betekenen ook energiezuinig bouwen. In een duurzaam huis kan u het hele jaar door genieten van een maximaal comfort, zowel in de winter als in de zomers Omdat uw woning niet langer actief maar passief wordt verwarmd scheelt dat enorm op uw energiefactuur.

Voorbeeld van duurzaam bouwen

Het gebouw betreft een bureaugebouw met op de verdieping een appartement. Het is een passief gebouw, die voldoet aan de norm voor BEN woning !!

Passief betekent dat de woning een energieverbruik heeft van maximaal 15 KWu/m² per jaar. BEN WONING betekent dat je een E-peil haalt van 30 of minder .

Wat is het geheim van een duurzaam huis?

1) Het concept van een duurzaam huis werkt niet alleen op papier. Voorbeelden van duurzame huizen over de hele wereld bewijzen dat energiezuinig ook werkt in echte gebouwen. 

2) Het duurzaamhuis-concept zijn woningen die voldoen aan de eisen met betrekking tot de luchtkwaliteit, thermisch comfort, het energieverbruik als de operationele kosten. Er zijn heel wat resultaten van gepubliceerd. De resultaten laten zien dat het concept volledig beantwoordt aan zijn beloften: Een verbeterd niveau van comfort gecombineerd met een extreem duurzaam laag energieverbruik.

3) Duurzame huizen zijn betaalbaar. Heel wat Professionals in de bouw hebben het reeds aangetoond: Het is mogelijk om een huis duurzaam te ontwikkelen op basis van uw ervaring en kennis in de bouwsector, secifieke know-how en bouwelementen (bv ramen, warmteterugwinning eenheden). 

4) Duurzame woningen bieden een maximaal niveau van comfort. De betekenis van thermisch comfort is goed ingeburgerd op wetenschappelijk niveau: Het was de publicatie van Ole Fanger in 1972: "Thermal Comfort" waarvan de resultaten de basis werden voor de moderne internationale normen op het thermisch comfort zoals ISO 7730. Het concept duuurzaam bouwen is gebaseerd op een grondige analyse van hoe men een superieur comfort niveau kan bereiken door voornamelijk passieve componenten in verschillende omstandigheden te gebruiken.

5) Duurzame fhuizen zijn passief 

Interesse in duurzaam bouwen?

U vindt meer informatie over onze werkwijze, ons team en onze bouwstijl op onze website. Mail ons op info@gruwez.org of vul het contactformulier in.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

seopage.others.watched: