Gruwez

Moderne architectuur

Moderne architectuur is een belangrijk kenmerk dat wordt toegepast om de architectuur van de Moderne gebouwen mee aan te duiden.
Bent u op zoek naar een tijdloos ontwerp voor uw woning en houdt u van een rechtlijnige en ruimtelijke vormgeving zonder ornamentatie? Dan is bouwen volgens de moderne architectuur zeer geschikt voor u. Architectenbureau Frank Gruwez uit Oudenaarde ontwerpt woningen in verschillende bouwstijlen.

DE VERNIEUWENDE MODERNE ARCHITECTUUR


Wij ontwerpen ook volgens moderne architectuur interieurarchitectuur en design. De kracht van moderne architectuur ligt in de eenvoud van het ontwerp. Elk ontwerp van ons bureau begint met het luisteren naar de wensen van u als opdrachtgever. Uw bouwdromen staan centraal. Wij zetten deze dromen voor u om in werkelijkheid. Daarbij houden wij uiteraard rekening met uw budget. Na schetsen komen wij met een voorontwerp waar de kosten van afwerking en materialen bij inbegrepen zijn.

Modern architect met tijdloze ontwerpen.

Aan het begin van de 20e eeuw ontwikkelde zich een fundamenteel nieuwe architectuurstroming die brak met alle tradities. Deze radicale vernieuwing wordt algemeen aangeduid met de term Moderne Beweging. In het Duitstalige gebied en in Nederland kwam deze beweging tot stand onder de naam Nieuwe Bouwen of Nieuwe Zakelijkheid. In de Verenigde Staten werd in 1932 de overkoepelende term Internationale Stijl in het leven geroepen.

Laat uw woning ontwerpen volgens moderne architectuur door architectenbureau Frank Gruwez want modern is één van de specialiteiten van architect Gruwez.

Contact

Neem contact met ons op via telefoonnummer 055 45 53 63, vul het het contactformulier op onze website. Of mail direct naar info@gruwez.org.

Google info: Moderne architectuur


Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

Wat is moderne architectuur?

Moderne architectuur is een term dat gebruikt wordt om de vereenvoudigde, gebouwen en stijlen te beschrijven van de 19e en de 20e eeuw. Deze gebouwen en stijlen zijn ook bekend onder het label van internationale stijl. Moderne architectuur is een reactie ontstaan op ontwerp-excessen van de Victoriaanse en Edwardiaanse periode.Voorstanders van de moderne stijl hebben interesse in ontwerpen die meer in overeenstemming met de sociale en politieke ontwikkelingen van een nieuw tijdperk staan. Materialen zoals glas, staal, ijzer en beton worden op grote schaal gebruikt bij moderne architectuur in de bouw. De architecten die in de moderne stijl ontwerpen zijn vooral geďnspireerd door machine esthetiek. Modernisme is erg populair in de VS. Al bijna vijftig jaar is modernisme de definitieve stijl dat gebruikt wordt om commerciële, institutionele en openbare gebouwen te bouwen. De stijl wordt doorgetrokken naar residentiële woningen. Moderne architectuur was legt de focus op functionaliteit en rechtlijnige vormen.

De moderne stijl in de architectuur werd vroeger vooral gebruikt voor openbare gebouwen, van wolkenkrabbers tot filmtheaters waar 'de belofte van een door machines gemaakte toekomst' werd verkondigd. Maar toen de Depressie verergerde, werden steeds minder moderne gebouwen neergezet. De stijl werd toen echter gebruikt voor consumentenproducten en interieurs. Er werden weinig huizen in de moderne stijl gebouwd, maar waar dat wel gebeurde, gaf de decoratieve buitenkant vaak een heel andere indruk dan de traditionele plattegrond en aankleding van het interieur. De moderne stijl voelde zich in veel opzichten aangetrokken tot het nieuwe: van materiaal en jong talent tot technologie. Bakeliet en harssoorten werden zeer populair. Bakstenen gebouwen werden steeds vaker bedekt met beton of een gestuukte 'huid' waardoor een egale, metaalachtige afwerking ontstond, wat de machineachtige indruk versterkte. Veel architecten werkten in opdracht van rijke particulieren en de moderne stijl werd algauw het symbool van de Amerikaanse droom. Veel esthetische attributen die met de moderne stijl worden geassocieerd werden later opnieuw gebruikt in het postmodernisme.

Postmodernisme

Postmodernisme is een aanduiding voor een verzameling bouwstijlen die na circa 1960 ontstond als een reactie op met name de Internationale Stijl en het Modernisme. Deze laatste stijlen kenmerken zich door zeer strakke, functionele ontwerpen, zonder ornamenten, hetgeen volgens critici leidde tot een zekere mate van gelijkvormigheid. Aan Philip Johnson, een bekende architect van kantoorgebouwen, wordt de uitspraak toegeschreven "I got bored with the boxes." Postmoderne architectuur kenmerkt zich dan ook door vrije vormen, fantasievolle detailleringen en verwijzingen naar het verleden. Het postmodernisme is sinds de jaren '80 sterk in opkomst en neemt in de hedendaagse architectuur een belangrijke plaats in

 

SEO by Seobureau.be 
 

seopage.others.watched: