Gruwez

PASSIEF BOUWEN

Passief bouwen is de juiste remedie voor een lage energierekening. Een woning die passief gebouwd is kent geen conventionele verwarming of koelsysteem. Voor passief bouwen kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez.

Wat betekent passief bouwen

Architectenbureau Frank Gruwez is sinds jaar en dag gekend voor het bouwen van passieve woningen. Ze maken bouwprogramma's op maat waarbij ze passief bouwen in uiteenlopende stijlen kunnen uitvoeren. Architectenbureau Gruwez luistert naar u bouwdroom en realiseert u bouwschets op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor passief bouwen zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Door een huis passief te bouwen bezuinigt u op energie en krijgt u een geweldig comfort. Een energiezuinige bouwtechniek is nu eenmaal de toekomst en innovatieve ideeën betekenen ook energiezuinig bouwen. In een passiefhuis kan u het hele jaar door genieten van een maximaal comfort, zowel in de winter als in de zomers Omdat uw woning niet langer actief maar passief wordt verwarmd scheelt dat enorm op uw energiefactuur.

Voorbeeld van passief bouwen

Het gebouw betreft een bureaugebouw met op de verdieping een appartement. Het is een passief gebouw, die voldoet aan de norm voor BEN woning !!

Passief betekent dat de woning een energieverbruik heeft van maximaal 15 KWu/m2 per jaar. BEN WONING betekent dat je een E-peil haalt van 30 of minder .

Wat is het geheim van een Passiefhuis?

1) Het concept van een passiefhuis werkt niet alleen op papier. Voorbeelden van Passieve huizen over de hele wereld bewijzen dat duurzaamheid ook werkt in echte gebouwen. 

2) Het passiefhuis-concept zijn woningen die voldoen aan de eisen met betrekking tot de luchtkwaliteit, thermisch comfort, het energieverbruik als de operationele kosten. Er zijn heel wat resultaten van gepubliceerd. De resultaten laten zien dat het concept volledig beantwoordt aan zijn beloften: Een verbeterd niveau van comfort gecombineerd met een extreem duurzaam laag energieverbruik.

3) Passiefhuizen zijn betaalbaar. Heel wat Professionals in de bouw hebben het reeds aangetoond: Het is mogelijk om een Passiefhuis-standaard te ontwikkelen op basis van uw ervaring en kennis in de bouwsector, secifieke know-how en bouwelementen (bv ramen, warmteterugwinning eenheden). 

4) Passiefhuizen bieden een maximaal niveau van comfort. De betekenis van thermisch comfort is goed ingeburgerd op wetenschappelijk niveau: Het was de publicatie van Ole Fanger in 1972: "Thermal Comfort" waarvan de resultaten de basis werden voor de moderne internationale normen op het thermisch comfort zoals ISO 7730. Het passiefhuis-concept is gebaseerd op een grondige analyse van hoe men een superieur comfort niveau kan bereiken door voornamelijk passieve componenten in verschillende omstandigheden te gebruiken.

5) Passiefhuizen zijn duurzaam.

Interesse in passief bouwen?

U vindt meer informatie over onze werkwijze, ons team en onze bouwstijlen hier op onze website. Wilt u graag wat meer info of een offerte? Mail ons op info@gruwez.org, vul het contactformulier in of nog sneller bel ons op: 055/ 45 53 63-

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

seopage.others.watched: