Gruwez

Bouwstijlen

Ben je plan een huis te bouwenen weet nog niet precies in welke bouwstijl? Contacteer architect Gruwez, graag lichten we de verschillende bouwstijlen even toe.

Bepaal zelf welke in welke stijl u wil bouwen

Wanneer we het over huizen stijlen hebben, zal je snel merken dat er veel mogelijkheden zijn. Verschillende bouwstijlen met elk hun eigen specifieke kenmerken en karakter. Wanneer je op het punt staat een huis te bouwen moet je uitmaken welke stijl uw voorkeur heeft, maar een huisstijl kiezen is geen simpele opdracht. Architect Gruwez heeft jarenlange ervaring en zal u aan de hand van vele referenties en voorbeelden helpen om de juiste stijl te kiezen voor uw woning.

Huizen stijlen met een deskundig ontwerp

Architect Gruwez is  een kunstenaar die via manuele schetsen de eerste ontwerpen van nieuwbouw of renovatie voorlegt aan zijn klanten. Bij het bepalen van de juiste bouwstijl zal Frank Gruwez u deskundig adviseren. Op onze website vindt u vele referenties van nieuwe woningen, ongetwijfeld ook woningen die aansluiten bij u passende bouwstijl.

Gruwez ontwerpt elke bouwstijl

Iedere specifieke stijl waar u van droomt voor het bouwen van uw woning zoals:  ModernAmerikaansLandelijkCottage, Stedelijk, Klassiek enz. kan architect  Frank Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. De architect luistert naar uw wensen en een project is pas geslaagd als u uzelf goed voelt in uw nieuwbouw en tevreden bent over de wederzijdse samenwerking.

Inspiratie opdoen over de huidige bouwstijlen?

Bekijk de voorbeelden en schetsen van onze huizen stijlen.

Onze diverse bouwstijlen

Het bureau van architect Gruwez is verschillende genres meester en siert de omgeving in België, Nederland en zelf Frankrijk met zijn diverse stijlrealisaties. Iedere vormgeving heeft zijn eigenschappen, kenmerken en tevens zijn voorgeschiedenis. We verkiezen om in respect met een gekozen stijl het ontwerp van een gebouw tot stand te brengen. Een mix van stijlen is dan ook uit den boze. Er worden per genre tevens specifieke constructieve detailleringen toegepast, die per project telkens worden verfijnd en aangepast aan de globale verhoudingen.

In de architectuur zijn er zeer veel bouwstijlen

We onderscheiden momenteel in onze waaier van referenties volgende bouwstijlen:

Moderne of hedendaagse bouwstijl
Amerikaanse bouwstijl
Cottage bouwstijl
Engels klassieke bouwstijl
Landelijke bouwstijl
Renovatie bouwstijl
Manoir bouwstijl
Pastorie bouwstijl
Stijlvol klassieke bouwstijl
Is uw bouwdroom een huis in een prachtige specitieke vormgeving. Architect Gruwez  realiseert het graag voor u!

Contact

Contacteer ons voor de verschillende mogelijkheden betreffende genres. Vul het contactformulier op deze website in,  via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres : info@gruwez.org

Wat betekent bouwstijl?

Wat verstaan we onder het woord bouwstijl? Elke woning of  gebouw heeft een eigen vorm, gevelindeling en decoratie. Het huis  is op een bepaalde manier gebouwd en is uitgevoerd in een of ander bouwmateriaal. Woningen die een samenhang vertonen en binnen een bepaalde periode zijn gebouwd, worden onder één noemer bij elkaar gebracht in een bouwstijl. Architectuur die hierop gebaseerd is noemen we design architectuur. Ook: stroming, architectuur. Het geheel van de kenmerken waardoor de gebouwen van een bepaald tijdvak, volk of architect zich van andere onderscheiden.

Voorbeelden van verschillende huizen stijlen zijn: Grieks  - Romeins - Romaans - Gotiek - Romanogotiek - Renaissance  - Maniërisme - Barok  - Romantiek  - Rococo - Neo-Gotiek  - Cottagestijl ... Voor alle stijlen of meer omtrent architectuur Klik hier.Het woord stijl is, in de betekenis van "manier van uitdrukken", ontleend aan het Latijnse stilus (manier van schrijven, stijloefening), eerder al "schrijfstift waarmee in was wordt geschreven";

Dit zijn de 6 favoriete bouwstijlen in Vlaanderen

Door de eeuwen heen hebben de bouwstijlen in Vlaanderen heel wat invloeden gekend. Er zijn dan ook zeer veel stijlen in de architectuur. Deze zes stijlen zijn het meest populair in de woningbouw:

Landelijke stijlen

U houdt van het landelijk leven, de sfeer van authentieke boerderijen en rietgedekte woningen dan is landelijk wonen iets voor u. Landelijk betekend integratie in het landschap en de harmonie met de bestaande omgeving. Bekijk voorbeelden van landelijke woningen »

Moderne huisstijl

Met modern kan men strak en symmetrisch bedoelen of energiezuinig, ecologisch en milieuvriendelijk. Een moderne woning is een combinatie van beide. Bekijk voorbeelden van moderne woningen »

Manoir vormgeving

De jaren '30 stijl is een begrep in Vlaanderen. Woningen gebouwd in een eigen architectuurtaal en voor iedereen snel herkenbaaraan de de steile daken en karakteristieke elementen . Bekijk voorbeelden van manoir woningen »

Eigentijdse ontwerpen

De meest eigenzinnige bouwstijl is de eigentijdse met een minimalistische uitstraling. In een eigentijdse bouwstijl kan een opdrachtgever veel van zijn persoonlijke karakter kwijt.Bekijk voorbeelden van eigentijdse woningen »

Klassieke stijlen

Een woning met een bepaalde grandeur en uitgevoerd in een duidelijke herkenbare architectuur, Deze stijlrichting kent echter heel veel varianten maar refereert steeds naar een vroegere tijd.Bekijk voorbeelden van klassieke woningen woningen »

BEN woning

Riet is een materiaal dat eeuwenlang als dakbedekking wordt gebruikt. Vroeger zag je het alleen bij boerderijen en molens. Riet is een en product dat uitstekend past bij milieuvriendelijk en duurzaam bouwen. Bekijk voorbeelden van woningen met rietwoningen »

Bouwstijlen

De categorie Bouwstijl biedt een overzicht van artikelen over bouwstijlen, lees meer

seopage.others.watched: