Gruwez

Leuke tuintips voor de kinderen

Een plek waar kinderen kunnen spelen, en die tegelijkertijd kindvriendelijk is. U wilt graag dat uw kinderen een plezierige tijd hebben maar ook veilig zijn in uw tuin. En zich veilig voelen. Met de volgende tips helpen we u op weg.

Fun, fun, fun

Een klimhuisje, glijbaan, schommel of een mooi zwembad. Een kind wil zich uit kunnen leven. Door speeltoestellen in de tuin te plaatsen worden kinderen ook sneller geprikkeld om naar buiten te gaan. Voor de veiligheid zou u daaronder rubberen tuintegels kunnen aanleggen. De kans is groot dat uw kind veel sneller naar buiten toe zal rennen!

Hoekjes creëren

Een kind vindt het geweldig als hij of zij in een persoonlijk hoekje kan spelen. Zo kan het leuk zijn om een kleedje neer te leggen met speelgoed erop. Zet er een parasol boven en uw kind kan heerlijk in de schaduw spelen. Ook kunt u kleine tafels en stoelen neerzetten. Daar kan eventueel nog een hekje omheen worden geplaatst. U kunt vervolgens aan uw kind uitleggen dat het plekje er speciaal voor hem is.

Gebruik van kleur

Kleuren spreken kinderen aan, daar vrolijken ze vaak helemaal van op. Wat is de lievelingskleur van uw kind? Laat die kleur dan ook een aantal keer naar voren komen in de tuin. Dat kan gedaan worden met kussens en bloemen, maar u kunt ook een zandbak laten aanleggen en daar emmertjes en schepjes in zijn of haar lievelingskleur neerleggen. Wat dat betreft kunt u zo creatief zijn als u zelf wilt.

Moestuin

Geef uw kind de taak om een moestuin te verzorgen. Kweek bijvoorbeeld radijs, tomaat of wortel en geef uw zoon of dochter de verantwoording om er zo nu en dan water overheen te sproeien. Laat in ieder geval duidelijk horen wie waarvoor zal zorgen in de tuin. Laat die zomer maar komen!

seopage.others.watched: