Gruwez

Maak van je badkamer een spa

De badkamer is tegenwoordig meer dan alleen een plek om je te wassen. We zien hem vandaag de dag als een plek om even helemaal tot rust te komen. Daarom beschikken steeds meer badkamers over luxe wellness en ontspanningsartikelen, waardoor ze tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden zijn van luxe spa's of thermen. Benieuwd hoe ook jij zo'n badkamer creëert? Doe je voordeel met de inspiratie in dit artikel.

Vroeger beschikten veel badkamers standaard over een ligbad. Met de tijd hebben veel van deze ligbaden plaats gemaakt voor een grotere douche of een extra toilet. Echter, de vraag naar een bad in de badkamer neemt weer toe. Het betreft hier wel whirlpools, spabaden, Jacuzzi baden of andere bubbelbaden met bruisende massagejets in de binnenkant van de kuip. Met name Jacuzzi baden verschijnen in steeds meer badkamers. Hoewel deze luxe spabaden eigenlijk bedoeld zijn voor in de tuin, geven velen er de voorkeur aan om ze binnen te plaatsen. Zo blijft het bad allereerst een stuk schoner als hij binnen staat, aangezien er geen blaadjes, zand, takjes, etc. in terecht kunnen komen. Daarnaast verbruikt het bad binnen een stuk minder stroom. Er is immers minder energie nodig om het water warm te houden als het bad in een warme omgeving staat. Verder vinden sommigen het een stuk prettiger om in het huis van de Jacuzzi te genieten in plaats van buiten. Zo heb je binnen een stuk meer privacy en hoef je niet eerst de kou in om van de Jacuzzi gebruik te kunnen maken.

Sauna in de badkamer

Naast een lekker bruisend bubbelbad, is ook de sauna een populaire toevoeging aan de badkamer. Met een eigen sauna in de badkamer kun je pas echt ontspannen. Als je een sauna in de badkamer wil plaatsen, dien je wel op een aantal punten te letten. Aangezien hout en water niet goed samengaan, dien je de wanden te beschermen met gipsplaten of tegels. Je kunt er ook voor kiezen om een sauna te kopen met waterbestendige wanden, die speciaal bedoeld zijn voor de badkamer. Verder is het verstandig om de sauna te plaatsen op stenen plinten, zodat er geen vocht van de vloer in het hout kan trekken. De badkamer dient minimaal twee meter hoog te zijn om er een sauna in te kunnen plaatsen. Zorg ook dat er wat ruimte overblijft tussen de muren en de wanden van de sauna.

Voor zowel een spa als een sauna geldt dat de badkamer goede ventilatiemogelijkheden moet hebben. Beide producten zorgen namelijk voor veel warmte en een hoge luchtvochtigheid. Wil je ook een sauna of een stijlvolle Jacuzzi aanschaffen om je badkamer te upgraden? Dat kan tegenwoordig ook heel eenvoudig online. Ontdek het zelf!

seopage.others.watched: