Gruwez

Passiefhuis

Een passiefhuis bouwen of nulwoning is de perfecte oplossing voor een lage energiefactuur. Deze huizen kennen geen conventionele verwarming of koelsysteem. Passieve strategieën zorgen voor een energiezuinige woning. Voor het ontwerp en bouwen van een passiefhuis kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez. Passief betekent dat de woning een energieverbruik heeft van maximaal 15 KWu/m˛ per jaar.


Een passiefhuis bouwen start met een sterke raadgever

Een passiefhuis of nulwoning is een woning die evenveel energie produceert als dat hij verbruikt. Architectenbureau Frank Gruwez ontwerpt en bouwt verschillende soorten huizen, waaronderpassiefev woningen en BEN woningen. Wij maken bouwprogramma’s op maat waarbij wij een passiefhuis. in uiteenlopende bouwstijlen kunnen uitvoeren. Wij luisteren naar bouwdromen en realiseren bouwschetsen op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor een passief gebouw zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Met bouwen van een passiefe woning bezuinigt u op energie en krijgt u een geweldig comfort. Voorbeeld van een passiefhuis ontworpen door Architect Gruwez.

Voorbeeld van een passiefhuis


passiefhuis
 

Het gebouw betreft een bureaugebouw met op de verdieping een appartement. Het is een passief gebouw, dat voldoet aan de norm voor http://gruwez.org/architectenbureau/bijna-energieneutraal-ben-woning-bouwen-architect.!
Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een gebouw dat voldoet aan de eisen van het passiefhuis-certificaat. Alle passiefhuizen mogen niet meer dan 15 kWh/m˛ per jaar verbruiken voor ruimteverwarming. De andere eisen van het passiefhuis-certificaat verschillen per breedtegraad. In een passiefhuis worden de warmte verliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning via het ventilatiesysteem. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve warmtewinsten uit de bodem en via de zon. Een passiefhuis heeft geen conventioneel verwarmingssysteem nodig en toch heerst er een aangenaam binnenklimaat. De energiebehoefte ligt ongeveer vier keer lager dan een gemiddelde woning. De architectonische vrijheid is groot wel zal er altijd rekening worden gehouden met de basisprincipes.

Is een passiefhuis iets voor u?

Informeer voor het bouwen van een passiefhuis bij architectenbureau Frank Gruwez in, hij beschikt het keurmerk Energiebewust Architect. U vindt meer informatie over onze werkwijze, ons team en onze bouwstijl op onze website. Mail ons op info@gruwez.org of vul het contactformulier in.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

seopage.others.watched: