Gruwez

Beveiligen van uw nieuwe woning

Wanneer u pasgeleden een nieuwe woning heeft laten bouwen, is het van belang deze te beveiligen. Gelukkig kunt u bij het ontwerpen van de woning al met de architect bespreken welke pijnpunten voorkomen kunnen worden. In dit artikel zullen we de meest belangrijke factoren bij het beveiligen van uw woonhuis bespreken.

Verlichting

De verlichting om uw huis heeft een afschrikkend effect. Zorg er dan ook voor dat u genoeg lampen laat installeren aan de buitenzijde van uw huis. De meest effectieve lampen hiervoor zijn sensorlampen. Deze zullen aanspringen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Doordat inbrekers er niet van houden op te vallen heeft dergelijke verlichting een effectieve werking.

Alarmsysteem

Het kan handig zijn uw woning te laten voorzien van een alarmsysteem. Wanneer een dergelijk systeem wordt aangesloten op ramen en deuren zal u altijd met een gerust hart kunnen slapen. Wanneer u niet gewend bent aan de omgevingsgeluiden van uw nieuwe woning is het fijn te kunnen vertrouwen op het alarm. Inbrekers zullen maken dat ze wegkomen bij het horen van een alarmsignaal.

Hekwerk

Er kan altijd worden gekeken naar het afrasteren van uw woning/tuin. Risico op inbraak kan beperkt worden door een hekwerk om uw erf te plaatsen. Een hek vormt immers een extra hindernis voor de inbreker en elke hinder is er een teveel! Ook inbrekers kiezen vaak het makkelijkste doelwit. Uw woning zal sneller worden overgeslagen.

Bewakingscamera's

Grootste voordeel van camera's om het huis is de afschrikwekkende werking. Wanneer een inbreker ziet dat er camera's aanwezig zijn zal hij zich bedenken of het wel verstandig is om in te breken. De pakkans is immers stukken groter wanneer de inbraak wordt vastgelegd op beeld. Goede bewakingscamera's kunnen tegenwoordig voor een mooie prijs worden aangeschaft.

seopage.others.watched: