Gruwez

Huis verbouwen? Woning laten renoveren?

Als u van plan bent je huis te verbouwen of te renoveren dan heb je een geschikte architect nodig. Architectenbureau Frank Gruwez. heeft een architect in huis voor ieder type verbouwing of renovatie. Bij een verbouwing door architect Frank Gruwez bent u verzekerd van gunstige renovatie prijzen, kwaliteit op maat, duurzame oplossingen en klantgerichte projecten.

Huis renoveren

Voor elke renovatie of verbouwing waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is, bent u verplicht om een architect aan te stellen. Architectenbureau Gruwez zorgt zowel voor het concept/ontwerp als voor de controle op de uitvoering van de werkzaamheden. Uw wensen zijn ons uitgangspunt en een project is voor ons pas afgerond als u helemaal tevreden bent met het eindresultaten en u zich thuis voelt in uw verbouwde woning. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden om voor u een geslaagde verbouwing van uw huis te realiseren.

Verstandig renoveren

Verbouwen wint almaar meer aan belang. Renoveren van een woning is voor heel wat startende gezinnen de enige manier om een eigen dak boven het hoofd te verwerven. De aanpak biedt dan ook tal van voordelen, niet in het minst op financieel vlak omdat je de investeringen enigszins in de tijd kunt spreiden. Bij het renoveren of verbouwen van je woning of huis zult u ook btw moeten betalen. Maar er bestaan tal van premies en belastingverminderingen die uw investeringskost wat kunnen verlichten. Wat kost het om uw woning te renoveren, welke prijs moet ik betalen voor het verbouwen van mijn huis waar moet ik rekening mee houden bij verbouwen en renoveren ?

Ons team zal met u de mogelijkheden bespreken, zodat je met plezier en succes je woning kan gaan verbouwen!

Neem contact met ons op.

Wat zijn de kosten om te renoveren? Informeer naar de mogelijkheden door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

Huis verbouwen en Woning renoveren - Nieuws en Tips

Renoveren is betaalbaarder dan bouwen

Lenen voor een huis wordt voor jongeren een steeds grotere uitdaging. Banken stellen strengere eisen, waardoor het heel wat jonge tweeverdieners uit de boot vallen. Het gevolg? Steeds meer mensen gaan hun bestaande woning renoveren in de plaats van te investeren in een nieuwbouwwoning. Voor de Belgische woningmarkt is dat alvast geen positieve trend. De bouwsector vreest dat een daling in het aantal nieuwbouwprojecten onafwendbaar is de komende jaren. Drie kwart van de kandidaat-bouwers zoekt tegenwoordig zijn toevlucht bij renovatie. Vooral jongeren hebben het moeilijk om hun droomwoning te bouwen omdat ze geen lening krijgen bij de bank. Voor heel wat jongere kandidaat-bouwers zit er dus niets anders op dan de bestaande woning te vernieuwen.

Renovatie

Renovatie of renoveren is herstellen en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen van een bestaand pand, waardoor het weer bruikbaar wordt naar de huidige maatstaven en normen. Wanneer een gebouw geheel wordt gesloopt en opnieuw wordt opgebouwd, spreken we van herbouw of nieuwbouw. Er zijn vele voorbeelden van renovatie/verbouwing. Een extreme vorm van renovatie of restauratie is het optrekken van nieuwbouw achter een bestaande gevel. Voor deze werkwijze bestaat de term fa�adisme. Bij renovatie kunnen karakteristieke eigenschappen gecombineerd worden met moderne vernieuwingen. Een renovatie wordt veelal uitgevoerd door een aannemer of bouwbedrijf.

Haal meer uit uw verbouwing!

Een huis verbouwen is vaak een grote klus, iets dat u waarschijnlijk maar één keer laat uitvoeren. Het is belangrijk te weten waar u aan toe bent bij een renovatie of verbouwing, een goede voorbereiding is er twee waard. Een goed gesprek met de architect of aannemer is de eerste stap op weg naar een succesvolle verbouwing. Als u bij een verbouwing ook energiebesparende maatregelen uitvoert, kunt u in aanmerking komen voor subsidies en gunstige leningen.

Het aanbod aan premies en fiscale tegemoetkomingen voor iedereen met bouw- en verbouwplannen is groot.

De vele overheden in ons land dragen elk hun steentje bij en dat maakt het aanbod er niet overzichtelijker op. In de speciaal door Livios ontwikkelde premielinker krijg je een duidelijk overzicht van welke premie of subsidie voor jouw koop-, huur- of (ver)bouwsituatie van toepassing is. Je vindt er ook de verwijzing naar het te downloaden aanvraagformulier.

Er zijn heel wat premies gewijzigd de afgelopen tijd. Onderaan deze pagina vind je vele artikels die hierover berichten.

Federale maatregelen


Premies Vlaanderen


(Bron : Livios)

seopage.others.watched: