VERBOUWEN MET ARCHITECT GRUWEZ

Ben je plan je woning te verbouwen? Schakel dan voor de verbouwing architect Gruwez in? Architect Frank Gruwez is gespecialiseerd in het verbouwen van woningen over volledige Vlaanderen.

Steeds meer mensen verbouwen met een architect

Voor ieder type verbouwing heeft architect Frank Gruwez een architect in huis die het bouwproject tot een succes kan maken en uw bouwdromen en -wensen kan realiseren.

Bij een verbouwing door architect Frank Gruwez bent u verzekerd van gunstige prijzen, kwaliteit op maat, duurzame oplossingen en klantgerichte projecten. Uw wensen zijn ons uitgangspunt en een project is voor ons pas afgerond als u helemaal tevreden bent met het eindresultaten en u zich thuis voelt in uw verbouwde woning. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden om voor u een geslaagde verbouwing van uw huis te realiseren.

Geslaagd verbouwen met achitect Gruwez

Voor een geslaagde verbouwing is Architectenbureau architect Frank Gruwez altijd een goede keuze. Frank en zijn professionele medewerkers hebben de kennis en ervaring in huis om iedere verbouwing tot een succes te maken. Op deze website vindt u meer informatie over de werkwijze, activiteiten, specialisaties en voordelen van de verbouwingsarchitect Frank Gruwez.

Neemt u voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

Verbouwings architect informatie

Bent u op zoek naar meer algemene informatie over de verbouwings architect? Kijk dan onder realisaties

Prijs van een verbouwings architect

Bent u benieuwd naar de prijs van de verbouwings architect? Ga dan naar de contactpagina om een offeret aan te vragen

Bouwbegeleiding van de verbouwings architect

Op zoek naar bouwbegeleiding van de verbouwings architect? Ga dan naar onze pagina over bouwadvies en begeleiding, klik hier

Verbouwingsarchitect - Verlichting

Wil je meer info over verlichtingd die de verbouwings architect kan voorzien? Bezoek onze pagina over verlichting, klik hier

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

 

 

Andere bezoekers zochten ook op :

Verbouwingsarchitect Nieuws

Hoeveel kost een verbouwingsarchitect?

Het is een vraag die we regelmatig voorgeschoteld krijgen. Jammer genoeg is er geen eenduidig antwoord. Denk maar aan het verschil tussen nieuwbouw en verbouwen of renoveren. Of het verschil in bouwbudget tussen een ruime villa en een klein rijhuisje. Om maar enkele factoren te noemen die het ereloon van een architect kunnen beďnvloeden.

Hoe uitgebreid is het takenpakket van de verbouwingsarchitect?

Hoe uitgebreider het takenpakket, hoe hoger het ereloon. Logisch toch? De architectenkost voor een verbouwing is meer dan voor een nieuwbouw. Let op de ene architect telt procentueel, de andere volgens uurtarief ... Welke methode hij of zij ook hanteert: zorg dat je een duidelijk beeld hebt over het totale kostenplaatje. Het ene takenpakket is het andere niet. Algemeen kan je stellen dat een architect instaat voor het ontwerp en de controle op de werf. Maar je kan je architect uiteraard ook extra taken toevertrouwen, tot zelfs een 'volledige opdracht' toe. Hij of zij neemt in dat laatste geval alles in handen: offertes vergelijken, aannemers aanstellen, planning en coördinatie op de werf ... . Uiteraard staat tegenover die extra's ook een meerprijs

Nieuwbouw versus renovatie

Een nieuwbouw begint altijd van nul, een verbouwing van een bestaande situatie. Dat vertrekpunt moet nauwkeurig in kaart gebracht worden: een tijdrovende bezigheid. Ook zijn verrassingen nooit uit te sluiten bij een renovatie. En dat heeft zijn weerslag op het ereloon van de architect, dat hoger ligt dan bij nieuwbouw.

Verschillende berekeningsmethodes

Nog een factor die voor verschillen kan zorgen: architecten hanteren meerdere manieren om hun ereloon te bepalen.

  • Procentueel: een percentage van het (ver)bouwbudget. Bij nieuwbouw duikt 7 % vaak op als richtgetal.
  • Per uur: de architect werkt aan een vast uurloon.
  • Per vierkante meter: het aantal vierkante meter maal een afgesproken vergoeding.
  • Combinatie: een mix van de vorige methodes.

Geen plafond, geen ondergrens

Architecten zijn volledig vrij om hun ereloon te bepalen. Er is dus geen plafond, maar ook geen ondergrens. In de praktijk betekent dat dat er voor één en dezelfde vast omlijnde opdracht met dezelfde berekeningsmethode serieuze prijsverschillen kunnen zijn.

"Vast bedrag, omlijnd takenpakket"

Zorg dat het duidelijk is wat het takenpakket van je architect precies inhoudt."

"Voor nieuwbouw hanteren sommige architecten een forfaitair bedrag. Een programma berekent op basis van enkele projectgegevens hoeveel uur ze ermee bezig zullen zijn. Op die manier kunnen ze de bouwheer voor een bepaald takenpakket een vast bedrag voorschotelen",
"Voor verbouwingen denken sommige niet in uren maar doorgaans aan een percentage van 11 %. Maar dat hangt echt af van de omvang van de renovatie."
"Tip: zorg dat het perfect duidelijk is welke taken je architect op zich zal nemen. Dat werkt zowel voor jou als bouwheer als voor je architect het prettigst."

"De ene nieuwbouw is de andere niet"

Als je de prijzen van architecten vergelijkt, vergelijk dan ook wat je precies krijgt voor dat bepaald bedrag." Sommige architecten werken zowel bij nieuwbouw als bij renovatie met forfaitaire bedragen. Ze schatten de uren in voor het voorontwerp, de bouwaanvraag, meetstaten, werfopvolging ... Per 'blokje' omschrijf ze wat ze doen aan vast bedrag. Dus als je de offertes van architecten vergelijkt: kijk na wat je precies krijgt voor je geld."

 

Conclusie?

  1. Of het nu per uur, per vierkante meter of procentueel is: zorg ervoor dat je een duidelijk zicht hebt op het kostenplaatje.
  2. Maak duidelijke afspraken over het takenpakket van je architect. Wat zit er in, wat niet? Wat neemt hij of zij voor zijn of haar rekening tijdens de verschillende stappen van het (ver)bouwproces?
  3. Hou dat takenpakket duidelijk voor ogen als je de offertes van verschillende architecten vergelijkt. Misschien is architect x wat duurder dan collega y, maar is zijn of haar takenpakket heel wat uitgebreider?
  4. Zet alles duidelijk op papier. Zowel het kostenplaatje als het takenpakket. Is de prijs inclusief btw of niet, zit het ereloon al vervat in het bouwbudget of komt het er bovenop ... ?

 

Bron : Livios

 

 

2016 - SEO by Seobureau.be - © Gruwez -   Google+      

 

 

Verbouwen met een architect

Steeds meer mensen doen het verbouwen met een architect. Hun huis, kantoor of winkel laten verbouwen, samen met een architect. Het zet de deur open naar het verwezenlijken van een droom. Want een architect kan alle esthetische, functionele en technische wensen omzetten in een goed ontwerp. Maar een architect doet meer. Hij regelt bouwvergunningen, beoordeelt offertes van aannemers en houdt toezicht tijdens de verbouwing. Daarmee bespaart de architect u geld en tijd en neemt hij u veel zorgen uit handen. En vooraf weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent. Een verbouwing met behulp van een architect is een inspirerend proces. Het traject valt uiteen in grofweg in drie delen: de voorbereiding, het ontwerp en de nazorg. De meerwaarde van de architect: het huis zit als gegoten.

Wat komt er bij een verbouwing kijken? Stelt u zich voor. Zondagochtend, u zit aan de eettafel met uw handen om uw eerste kop koffie geklampt en bij elke slok wordt u enthousiaster over uw verbouwingsplannen. Dan komen de vragen: Zorgt zo’n schuifpui wel voor voldoende lichtinval? Waar plaatsen we de lichtschakelaars...en de stopcontacten? Benutten we onze ruimte optimaal? En hoe zit het met de afvoer van regenwater? Wat komt er allemaal bij een verbouwing kijken? Gebruiksgemak en plezier Iedereen die gaat verbouwen, stelt zulke vragen. De architecten van gruwez zijn er om zulke vragen te beantwoorden... en om vragen te stellen. De architecten kijken verder en zorgen ervoor dat de verbouwing van uw woning het gebruiksgemak en plezier geeft dat u voor ogen heeft.

Verbouwen met een architect is leuk! Een architect van gruwez staat u met raad en daad bij. Hij denkt met u mee, adviseert, doet suggesties, schetst mogelijkheden en bekijkt uw verbouwing vanuit een functioneel en esthetisch oogpunt. De architect is uw professionele bouwpartner en werkt nauw met u samen. Zoekt u ook een architect voor een verbouwing die aan al uw wensen voldoet? Bekijk de vele profielen op de Verbouwsite en vind de architect voor uw verbouwing. Want, verbouwen met een architect is leuk!

Goede omschrijving werk
Leg vast welke werkzaamheden de archirect precies uitvoert, bijvoorbeeld: