Gruwez

Tips voor het bouwen van een nieuwbouwwoning

Het bouwen van je eigen huis op een kavel brengt een hoop voordelen met zich mee, u kunt het huis namelijk in grote lijnen laten ontwerpen en bouwen zoals u dat in gedachten heeft. Of u nu 3 verdiepen of 2, een kelder of een zolder, een tuinhuis en zwembad wilt het maakt niet uit als het maar op uw stuk grond past. Het is echter allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Er komen een hoop eisen mee kijken waar u aan moet houden. Treur niet dit is namelijk makkelijker opgelost dan u denkt. In dit artikel bespreken we een paar tips over het laten bouwen van een nieuwbouw huis.

Houd een oogje in het zeil

Het is van belang dat u een oogje in het zeil houd tijdens de verbouw, de kans is namelijk groot dat u te maken krijgt met meerwerk. Dit zijn voorzieningen in de woning die buiten het standaard bouwplan vallen. Denk hierbij voornamelijk aan kleine dingen, onder anderen een leiding laten verleggen of het laten plaatsen van extra stopcontacten. Bekijk hierom de meerwerklijst een nieuwbouw woning wordt namelijk opgeleverd met de standaard voorzieningen.

Bouwtekeningen

Het is vanzelfsprekend dat u de bouwtekeningen te zien krijgt voordat de bouw gaat beginnen. U kunt dan nog overleggen met het aannemers/bouwbedrijf over wat u veranderd wilt hebben. u kunt dan bijvoorbeeld aangeven of een kamer groter of juist kleiner moet. Om dit aan te kunnen geven is het natuurlijk handig om te weten hoeveel m2 het huis of een kamer is, om dit te weten moet u m naar m2 kunnen omrekenen. Zoals het gezegde luidt meten is weten. Vraag zo nodig een kopie aan van de tekeningen, u kunt er dan rustig over nadenken en overleggen met uw partner.

seopage.others.watched: