Gruwez

Energiezuinig bouwen

Energiezuinig bouwen in het bouwen van een duurzaam huis en dat is de toekomst. Als u meer wil besparen op uw energiekosten, is energiezuinig bouwen de oplossing voor u.

Energiezuinig bouwen is de toekomst

Met energiezuinig bouwen krijgt u een passief huis met eigen karakter en met deze bouwmethode kunt u 90 % besparen op de energiekosten. Realiseer dit ecologische huis door architectenbureau Frank Gruwez uit Oudenaarde in te schakelen. Architectenbureau Gruwez heeft jarenlange ervaring in het bouwen van energiezuinige woningen en beschikt over het keurmerk Energiebewust Architect. Wij ontwerpen bouwprogramma’s en zorgen voor concrete schetsen van uw te bouwen huis.

Energiezuinig bouwen begint met een sterke raadgever.

Wij beginnen met luisteren naar uw specifieke bouwdromen en wensen. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw huis wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Wij houden daarbij uiteraard rekening met uw gekozen stijl, uw budget en omgevingsfactoren. U kunt een uitstekende samenwerking met ons verwachten, omdat wij altijd blijven communiceren met u als opdrachtgever. Ons project is geslaagd wanneer u zich goed voelt erin! Dat is energiezuinig bouwen met Gruwez.

Contacteer ons

Bent u geďnteresseerd in energiezuinig bouwen? Neemt u voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

 

 

energiezuinig bouwen energiezuinig verbouwen energiezuinig wonen energiezuinig bouwen energiezuinig ontwerp energiezuinig renoveren energiezuining bouwen

`Foto's van een recente BEN woning ontworpen door Frank Gruwez. Het gebouw betreft een bureaugebouw met op de verdieping een appartement. Het is een passief gebouw, die voldoet aan de norm voor BEN woning !!

Passief betekent dat de woning een energieverbruik heeft van maximaal 15 KWu/m˛ per jaar. BEN WONING betekent dat je een E-peil haalt van 30 of minder .

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "


Nieuws en Tips

Waarom energiezuinig?

Zuinig omspringen met energie is niet alleen goed voor het milieu, je zal het ook voelen in je portemonnee. Er zijn heel wat energiebesparende maatregelen die je kunt toepassen. Er zijn ook heel maatregelen die je in acht dient te nemen bij duurzaam bouwen of verbouwen. En wat belangrijk is de Vlaamse overheid biedt heel wat subsidies voor energiebesparende maatregelen in woningen:

Wie investeert in een energiezuinige woning, kan op verschillende manieren steun krijgen. Kijk op energiesparen.be voor een overzicht van de premies en subsidies waarvoor u in aanmerking komt. De overheid geeft ook in 2016 een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie. U mag 30% van het bedrag dat u betaald hebt voor de werken inbrengen in uw belastingaangifte. De vermindering kan wel niet hoger zijn dan een bepaald maximumbedrag.

Andere premies van de Vlaamse overheid

Korting op onroerende voorheffing voor een energiezuinige nieuwbouwwoning Wie een energiezuinige nieuwbouwwoning bouwt met een laag e-peil, kan hiervoor een korting op de onroerende voorheffing krijgen.
Renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie is een financiële tegemoetkoming voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Onder andere de vervanging van glas en schrijnwerk in een woning komt in aanmerking voor de premie. Controleer of u aan alle voorwaarden voldoet.
Verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie is een financiële tegemoetkoming voor wie zijn woning wil verbeteren of uitbreiden. Het plaatsen van dakisolatie in combinatie met een vernieuwing van het dak, de vervanging van het glas en schrijnwerk van uw ramen, het aanbrengen van gevel-isolatie en de vervanging van een oude cv-ketel door een hoogrendementsketel zijn werken die in aanmerking komen.
ENERGIEZUINIG BOUWEN START MET EEN STERKE RAADGEVER

Begin 2008 werd er met het project 'Energiebewust Architect' gestart. Hier kan een lijdt vinden van architecten met know how op het gebied van energiezuinig bouwen. U vindt op deze site ook heel wat nuttige links met die u zullen helpen tot (energiezuinige) bouwdromen!

SEO by Seobureau.be

Bekijk onze website over Villabouw

seopage.others.watched: