Gruwez

Er is ingebroken, wat nu?

Een woninginbraak is vanzelfsprekend erg vervelend! Niet alleen kunnen er bij een woninginbraak waardevolle voorwerpen verloren gaan, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Zeker als u bedenkt dat het aantal gewelddadige woninginbraken in de afgelopen jaren enkel toegenomen is. Mocht er bij u in huis ingebroken zijn, dan is het belangrijk om een aantal vaste stappen te volgen. Zo bent u ervan verzekerd dat u de schade vergoed krijgt en dat u later op de avond alsnog met een veilig gevoel kunt gaan slapen.

Maak voldoende foto's van schade

Allereerst is het erg belangrijk om voor voldoende foto's te zorgen. Maak foto's van een geforceerde deur, een kapot slot, schade aan voorwerpen in huis, enzovoorts. Op die manier maakt u de kans groter dat u een deel of zelfs de volledige schade terug kunt krijgen via de verzekeraar. Daarbij is het raadzaam om met de foto's direct aangifte te doen, dit heeft u vaak nodig bij het indienen van een declaratie.

Herstellen van de schade

Mocht er sprake zijn van schade aan uw deur of slot, dan kunt u de inbraakschade laten repareren door een slotenmaker bij u in de buurt. De slotenmaker beschikt over het juiste gereedschap om de schade snel voor u te herstellen. Denk aan het vervangen van kapotte sloten, het opnieuw plaatsen van magneetcontacten, enzovoorts.

Veel slotenmakers bieden een 24-uurs slotenservice aan, waardoor zij ook buiten de vaste werktijden om bij u langs kunnen komen voor het herstellen van de schade. Het hangt enigszins van het moment van de inbraak af, wanneer de slotenmaker de inbraakschade zal herstellen. In sommige gevallen is het handiger om eerst een tijdelijk slot op de deur te laten plaatsen en deze vervolgens te laten vervangen door een blijvende oplossing. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er laat in de avond bij u wordt ingebroken.

seopage.others.watched: