HEDENDAAGSE WONING LATEN BOUWEN

Als u uw huis de bouwstijl wilt geven van een hedendaagse woning , dan helpt Architectenbureau Frank Gruwez u hier graag bij.

Architectenbureau Frank Gruwez is specialist in bouw, verbouw en renovatie van woningen in specifieke bouwstijlen. Niet alleen voor een hedendaagse woning , maar ook voor een Amerikaanse of Engels-klassieke bouwstijl, een landelijke stijl of weer een heel andere stijl is Architectenbureau Frank Gruwez uw beste partner. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden om een klantgericht project op maat voor u te realiseren.

Architect Frank Frank Gruwez en zijn team medewerkers hebben de kennis en ervaring in huis om u de hedendaagse woning te geven die u wenst. Op deze website vindt u vele voorbeelden van huizen in hedendaagse stijl die wij in het verleden hebben gebouwd. Ook voor u doen wij dit graag: voordelig, op maat, milieuvriendelijk en met een hoge kwaliteit.

Zoveel woningen worden de dag van vandaag bestempeld met de naam ďhedendaagsĒ. Door het groot aantal variaties zijn de kenmerken van de hedendaagse bouwstijl niet meer zo vanzelfsprekend. Hedendaagse woningen zijn populair geworden in Vlaanderen.

Postmoderne, hedendaagse woning of bouwstijl ?

Postmoderne architectuur kenmerkt zich dan ook door vrije vormen, fantasievolle detailleringen en verwijzingen naar het verleden. Het postmodernisme is sinds de jaren '80 sterk in opkomst en neemt in de hedendaagse architectuur een belangrijke plaats in. Maar wat is nu een hedendaagse eigentijdse bouwstijl? Een kenmerk van een hedendaagse woning is de grote hoeveelheid aandacht die aan de vorm en de architectuur besteed wordt. De woning wordt niet enkel functioneel ontworpen. Integendeel, materialen en duurzaamheid krijgen hun plaats op de voorgrond.

Hedendaagse woning bouwen met Gruwez

Bij een hedendaagse bouwstijl wordt veel gebruik gemaakt van de laatste technologieŽn, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Langs de buitenzijde manifesteert dit zich in eenvoudige, strakke lijnen. Een hedendaagse woonst is een woonst zonder franjes. De gevel wordt doorbroken door grote raampartijen om de lichtinval te maximaliseren. Voor datzelfde doeleinde kunnen er eveneens lichtstraten voorzien worden die het licht tot dieper in de woning leiden. Maar een eigentijdse of hedendaagse woning staat niet gelijk aan een moderne woonst. Hier wordt eerder voor een mix van bouwstijlen gekozen. Zo kunnen de gevels strak en eenvoudig lijken, maar is het dak dan wel van traditionele aard. Het geheel doet op die manier luchtiger aan. Het is niet zo massief als bij de moderne bouwstijl.

Bekijk hier enkele voorbeelden van hedendaagse woning door ons ontworpen.

Is uw bouwdroom een echt moderne en hedendaagse woning? Architectenbureau Frank Gruwez realiseert het graag voor u!

Neem contact op

Neemt u voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "


 

Andere bezoekers zochten ook op :

 

 

Hedendaagse woning of bouwstijl Nieuws

Binnenkijken in een hedendaagse woning in oude industriŽle loftstijl

Miet Knockaert en haar man Maurits Willaert droomden van een loft. Maar met drie kleine kinderen, is wonen in een industrieel pand in hartje stad geen ideale keuze. Daarom kocht het koppel een stuk grond in een rustige woonwijk in Heusden-Zolder. Ze bouwden er een hedendaagse open woning met tal van elementen die naar de traditionele loftstijl verwijzen.

'Als we geen drie kinderen zouden hebben, hadden we in een industriŽle loft in de stad of op een boot gewoond', steekt Maurits van wal. 'Maar we hebben gekozen voor de kinderen en zij verdienen speelruimte om op te groeien.' Het koppel woonde tevoren zo'n tien jaar in een oudere woning in Zonhoven. 'De woning werd te klein en moest gemoderniseerd worden, maar we zagen het niet zitten om die woning te verbouwen. Daar kruipt te veel tijd in en je moet al die tijd in de verbouwingen wonen.'

Moderne woningen binnenkijken

Op Interieurdesigner.be kan je binnenkijken in heel wat hedendaagse woningen die gerealiseerd werden door interieurarchitecten uit BelgiŽ en Nederland. Laat je inspireren door hun vakkunde en wie weet vind je hier wel de ideale partner voor het bouwen of renoveren van jouw hedendaagse woningen!

 

 

Real Time Web Analytics