Gruwez

Passieve woningen

Passieve woningen bouwen zijn de oplossing voor een lage energierekening. Deze woningen kennen geen conventionele verwarming of koelsysteem. Passieve strategieën zorgen voor een energiezuinige woning. Voor het ontwerpen van passieve woningen kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez uit Oudenaarde.

Passieve woningen bouwen is onze specialiteit

Architectenbureau Frank Gruwez staat gekend voor passief bouwen, hij ontwerpt en bouwt verschillende soorten woningen, waaronder passieve woningen. Wij maken bouwprogramma’s op maat waarbij wij energiezuinige huizen in uiteenlopende bouwstijlen kunnen uitvoeren. Wij luisteren naar uw bouwdromen en realiseren bouwschetsen op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor passief bouwen zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Met passieve huizen bezuinigt men op energie en krijgt je een geweldig comfort.
Voorbeelden van een passief huis ontworpen door Architect Gruwez

Interesse in passieve woningen?

Om een passief huis te bouwen huurt u best architectenbureau Frank Gruwez in. U vindt meer informatie over onze werkwijze, ons team en onze bouwstijl op onze website. Mail ons op info@gruwez.org of vul het contactformulier in.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

Passieve woningen

Passieve woningen zijn gebouwen die voldoen aan de vooropgestelde eisen van het passiefhuis-certificaat. Alle passiefhuizen mogen niet meer dan 15 kWh/m˛ per jaar verbruiken voor ruimteverwarming. De andere eisen van het passiefhuis-certificaat verschillen per breedtegraad. Voor België gelden de eisen voor passiefhuizen die tussen 40 en 60 graden noorderbreedte liggen. Een Vlaamse energiezuininge woning gebruikt vier keer minder energie dan een Vlaamse nieuwbouwwoning uit en stoot 54% minder CO2 uit dan een nieuwbouwwoning. Ongeveer 1/3 van de menselijke CO2-uitstoot in West- en Midden-Europa wordt uitgestoten bij het gebruik van gebouwen. Een passief huis is een nulwoning, deze woning zal evenveel energie produceert als dat hij verbruikt. De energieopwekking kan gebeuren via zonnecellen, windturbines en warmtepompen. Door het lagere energieverbruik voor verwarming en koeling hoeft er minder energie opgewekt te worden om een nulwoning te krijgen. De bouwkosten van passieve woningen gaan gepaard met een meerprijs tussen 10 en 25% ten opzichte van de Vlaamse bouwnorm. De technische maatregelen en het wegwerken van koudebruggen zijn moeilijker bij renovatie dan bij nieuwbouw. De kosten voor deze bouwwijze zijn hoger door de isolatie van wanden, het luchtdicht afwerken van kieren, het gebruik van drievoudig glas in de ramen en de installatie van ventilatie met warmteterugwinning. Daar tegenover staat dat er een aanmerkelijk hoger comfort heerst en dit bij een veel lagere energierekening.

Meer info: www.passiefhuisplatform.be

SEO by Seobureau.be 

Bekijk onze website over Villabouw

seopage.others.watched: