RENOVATIE WONING

Renovatie woning betekend het opknappen of verbouwen van je huis. Je kan dit klusje zelf doen of laten uitvoeren maar het best kom je toch een praten bij Architectenbureau Gruwez.. De renovatie architect. is gespecialiseerd in verbouwen en renoveren van woningen.

Kies voor de renovatie van je woning voor Architect Gruwez

De renovatie van uw woning is een project waarvan u wilt dat dit met de allerhoogste kwaliteit wordt uitgevoerd. Architectenbureau Gruwez is dan een logische keuze. Renovatie is hetzelfde als je woning verbouwen. Bij beide termen is het de bedoeling om het gedeeltelijk renoveren van de woning door veranderingen aan te brengen of door de woning te vergroten. Bij woning renovatie kan het ook gaan om het slopen van een woning, waarna op die plaats een nieuwe woning zal worden gebouwd.

Denk bij de renovatie van uw woning aan de toekomst en kies voor passief verbouwen. Op die manier kan je zo lang mogelijk comfortabel blijven wonen in je woning en bespaar je een pak in je geldbeugel. Enkele zeer interessante maatregelen maken van uw huis een comfortabelere en energiezuinige woning. Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elke woning renovatie op maat. Wij luisteren naar uw wensen en komen met een bouwplan voor uw renovatie woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken.

Renovatie woning op maat

Wij voeren de renovatie van de woning op maat uit, we werken op een professionele en gestructureerde manier en houden ook tijdens het renoveren contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele verbouwbouwproces.

Een renovatie kan uit volgende zaken bestaan :

 

 • Nieuwe electriciteitsleidingen
 • Nieuwe sanitaire leidingen
 • Nieuwe vloeren en tegels
 • Nieuw dak
 • Opfrissen van buitengevel
 • Het vernieuwen van het buitenschrijnwerk
 • Vervangen van de keuken en badkamer

 

Interesse in renovatie woning? Neem contact met ons op.

Neemt u voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org..

Wij werken voor verbouwen of renoveren voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

 

 

Meest bezochte pagina's naast renovatie woning:

 

 

 

Renovatie - Nieuws en info

Alles over bouwen, verbouwen of renoveren van je huis of woning!

Bouwen of verbouwen van je huis of renoveren van je woning doe je best met voldoende informatie en tips. Je vindt hier ook documentatie en de geschiktste aannemers...

Steunmaatregelen en premies voor het verbouwen of renoveren van een woning

Er bestaan verschillende financiële steunmaatregelen voor de renovatie of verbouwing van een woning .

 • de Vlaamse Renovatiepremie: voor wie grondige renovatiewerken uitvoert voor min 10.000 euro (excl btw)
 • de Vlaamse Verbeteringspremie: voor wie kleinere verbeteringswerken uitvoert.
 • de Vlaamse Aanpassingspremie: voor wie 65 plus is en aanpassingen wil doen die tegemoet komen aan de fysieke noden van het ouder worden.
 • Verzekering gewaarborgd wonen: gratis verzekering tegen inkomensverlies voor wie onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt en een hypothecaire lening heeft voor de aankoop, bouw of renovatie van zijn woning.

Sommige gemeenten en provincies geven ook premies voor bepaalde (renovatie)werken. Informeer bij u gemeente of provincie.

Renoveren of nieuw bouwen?

U heeft beslist om een woning te kopen, maar u wordt geconfronteerd met het nieuwbouw-versus-renovatiedilemma, een moeilijke keuze die u goed moet overwegen. Op het eerste gezicht lijkt het goedkoper en gemakkelijker om te verbouwen in plaats van een nieuwe woning te bouwen, maar is dat wel feitelijk zo? De factor die wellicht de grootste invloed heeft op uw keuze is de prijs. Renovatie wordt vaak gekozen door de mogelijkheid om de kosten te spreiden, maar daarbij wordt onterecht vergeten dat een lening de kosten evengoed spreidt over de afbetalingstermijn. De initiële investering is soms hoger bij een nieuwbouwwoning, maar uiteindelijk ligt de investering bij renovatie na de werken hoger. Tel daarbij de historisch lage rente, dan leent u nu goedkoper dan u op termijn kan sparen voor een renovatie, als u rekening houdt met de inflatie en de stijgende materiaalprijzen over de jaren heen.