ARCHITECT

Het architectenteam van architect Frank Gruwez realiseert uw bouwdromen en –wensen.

Iedere gewenste specifieke stijl die u wenst voor uw huis (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan de architect vertalen naar een concreet ontwerp. De architect luistert naar uw wensen en een project is pas geslaagd als u uzelf goed voelt in uw nieuwe onderkomen en tevreden bent over de wederzijdse samenwerking.

Hededaagse architect

Architect Frank Gruwez en zijn professionele medewerkers (Marijke, Davy, Yannik en David – namen weg te halen) hebben de kennis en ervaring in huis om ieder project tot een succes te maken. Op deze website vindt u meer informatie over de werkwijze van de architect, activiteiten, specialisaties en voordelen van Architectenbureau Frank Gruwez.

Realisaties architect

Is uw bouwdroom een huis in een prachtige specifieke bouwstijl? Architect Gruwez realiseert het graag voor u! Neemt u voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons.

Architect contact

Wil je graag wat meer info over architect Gruwez? Vul het contactformulier in op deze website , bel 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

 


Andere bezoekers zochten ook op :

Architect Nieuws

Wanneer is een architect verplicht?

In principe moet je dus steeds beroep doen op een architect bij nieuwbouw, maar ook bij (grotere) verbouwingswerken waarbij de stabiliteit of het uitzicht van de woning worden aangepast. Zoals het slopen van draagmuren, het steken van nieuwe draagbalken, het vergroten van openingen in de gevel ... heb je een architect nodig. Voor kleinere werken is dan weer geen architect verplicht (opgelet: soms wel een stedenbouwkundige vergunning). We denken hierbij aan het plaatsen van een veranda, een garage, een carport, een berging of een tuinhuis. Meestal bepaalt de omvang van die ‘kleinere’ werken, uitgedrukt in vierkante meter, of er al dan niet een architect is vereist. Ook in het Brusselse en Waalse Gewest bestaan er reglementen die de werken opsommen die zonder architect mogen plaatsvinden. Het makkelijkste is om je tot de gemeente te richten: die weet wat al dan niet is toegestaan.

Taken Architect

De taak van een architect kan gaan van een ‘volledige opdracht’ tot soms maar een minimumpakket. In dit laatste geval beperkt zijn rol zich bijvoorbeeld tot de opmaak van de plannen en het toezicht op de werf. Maar meestal voorziet de overeenkomst naast deze twee basisfuncties ook de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning - die overigens de handtekening van de architect moet dragen - het opmaken van kostenramingen, het uitzoeken van de wirwar aan premies waar je als bouwheer recht op hebt en het zoeken naar de geschikte aannemer(s).

Aansprakelijkheid van de architect

Gezien het grote belang van ingrijpende bouw- of verbouwingswerken, voorziet de wet dat de architect - zowel voor het concept als de uitvoering - mee instaat voor de tienjarige aansprakelijkheid. Hiervoor moet de architect zich overigens verplicht verzekeren.

2016 - SEO by Seobureau.be - © Gruwez -   Google+      
Real Time Web Analytics http://www.luxdeco.be