PASTORIJHUIS | PASTRORIJWONING IN PASTORIJSTIJL

Architect Gruwez is specialist in  exclusieve pastorijbouw. Bij het bouwen van een pastorijswoning in pastrorijstijl komt er heel wat bij kijken. Laat het ontwerp en bouwen over aan het team van Frank Gruwez, wij zullen met plezier uw pastorijwoning realiseren.

Een huis in pastorijstijl biedt veel ruimte en heeft een statige maar toch gezellige uitstraling, een perfecte stijlkeuze als u een huis wilt laten bouwen!

Wij regelen alles als je besluit een exclusieve pastrorijwoning door Gruwez te laten realiseren. Architect Gruwez staat bekend als bouwer van exclusieve pastorijhuizen in Vlaanderen.Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw huis tot aan de oplevering.

Het bouwen en ontwerpen van pastorijhuizen in de pastorijstijl is werkelijk maatwerk, zo worden er in het ontwerp specifieke constructieve detailleringen voor de pastorijstijl toegepast welke bij de verhoudingen van uw huis en in de omgeving passen. Uiteraard houden wij hierbij uw budget scherp in de gaten. Na de eerste bespreking maakt Frank Gruwez zelf de eerste schetsen voor uw huis in pastorijstijl. Vervolgens wordt na uw goedkeuring overgegaan naar een voorontwerp en kostenraming en dan is het moment gekomen om te beslissen of de opdracht tot en met de oplevering van de woning ten uitvoer kan worden gebracht.

Als architect voor exclusieve pasorijhuizen houden wij nauw contact met de klant.

Gedetailleerde werfverslagen en de opmaak van een planning van het volledige bouwproces behoren tot de basis-dienstverlening van ons bureau. Hebben we uw interesse gwekt voor het bouwen van een huis of woning in pastorijstijl? Architect Gruwez kan dit voor u realiseren.

Wij werken voornamelijk in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Brabant, Antwerpen en Limburg.

'' In Limburg werken we echter in algemene aanneming of in samenwerking met een architect uit uw regio voor de werfcontroles. "

 

pastorijhuis   pastrorijwoning  

 

Pastorijwoning- huizen laten bouwen

Het was van in het begin zo dat de pastorijstijl een gedetailleerde kennis veronderstelt van de specifieke constructiewijzen. Detailleringen maken het verschil als U denkt aan de realisatie van een huis of woning in pastorijstijl.

Pastorijstijl in opmars

Frank Gruwez ontwerp al verschillende jaren met succes pastorijwoningen en huizen in pastorijstijl. Televisiereportages, open huizenweekends en diverse publicaties van de architect stonden vaak in het teken van de pastorijstijl.

Pastorijstijl evolutie

Er vond een evolutie plaats van de strakke en typische gevelopbouw binnen de pastorijstijl naar een meer gediversifieerde volumewerking met ook toepassing van dakkapellen die de kroonlijst onderbreken. Op deze website vindt u meer informatie over pastorijwoningen en pastorijhuizen. Is uw bouwdroom een huis in een prachtige pastorij bouwstijl? Architect Frank Gruwez realiseert het graag voor u! Ons bureau staat niet voor niets bekend als specialist in het bouwen van pastorijwoningen.

Bekijk enkele voorbeelden van pastorij woningen gebouwd in pastorijstijl.

Pastorijoning van de Familie De Feyter: Foto's

Pastorijoning in Deurle. Deze woning werd gebouwd met gerecupereerde materialen . Foto's

Pastorijwoning van de Familie Declercq. Foto's

Pastorijhuis van de Famile Visscher . Foto's

Meer voorbeelden van pastorijwoningen. Klik hier

Pastorijwoning bouwen kostprijs

Wilt u graag weten wat hoeveel het kost om een pastorijhuis of woning te bouwen dan geeft Frank Gruwez u daar graag antwoord op.

 

Neem contact met ons op.

Door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

 


 
Andere bezoekers zochten ook op :

 

 

Nieuws over Pastorijstijl

Pastorijstijl

De pastorij of pastorie is stilaan aan het verdwijnen. Soms kan u nog een woning in deze bouwstijl zien. Vroeger was de pastorie de woning van de pastoor en zijn meid. Vandaag kiezen echter steeds meer mensen ervoor om zelf een woning in pastoriestijl te bouwen. Het is niet het religieuze of pastorale karakter die woningen in pastorijstijl zo bijzonder maakt, maar wel de rustieke en klassieke uitstraling die deze bouwstijl met zich meebrengt. De woning zelf is strak en symmetrisch, terwijl het vooral de voordeur en de inkomhal zijn die een extra toets geven aan het geheel. Houdt u ook van een stijlvolle woning? Kies dan voor een huis in pastoriestijl. Bij een woning in pastorijstijl speelt de juiste materiaalkeuze een belangrijke rol. Zo wordt er gekozen voor authentieke materialen voor zowel de woning als voor de afwerking. Onder authentieke materialen verstaan we artisanale gevelstenen, houten raamkozijnen en traditioneel gebakken dakpannen. Deze bouwelementen geven uw woning in pastorijstijl dat authentieke karakter waar u van droomt.

De klassieke pastorijstijl straalt rust uit.

Of het de nostalgie is, of de uitstraling van het gebouw zoals wij het ons herinneren is niet bekend maar tegenwoordig komen steeds meer mensen met het verzoek een woning in pastorijstijl te bouwen.Vooral de gevel bepaalt de pastorijstijl van de woning, artisanale gevelstenen zijn in dit geval meestal de juiste keuze.

 

 

« 2013 | SEO by Seobureau.be

 

<

Een prachtig gerestaureerde pastorijwoning is meestal met originele oude bouwelementen. Een woning bouwen in pastorijstijl is in de dag van vandaag. De Pastorijstijl is een populaire bouwstijl geworden. Een woning bouwen bouwen in pastorijstijl nomen we ook wel pastoriestijl

De pastorijstijl: populair bij Vlamingen

Als we aan honderd Vlamingen zouden vragen welke bouwstijlen ze kennen, dan zijn we er zeker van dat de pastorijstijl als ÚÚn van de eerste genoemd wordt. Deze bouwstijl is dan ook heel populair bij de Vlaming. Uit een onderzoek van bouwportaal Livios blijkt dat 1 op 5 Vlamingen resoluut voor deze stijl zou kiezen, wat het de tweede plaats oplevert na de moderne woning. In WalloniŰ is de pastoriestijl het minst populair.

Wat is een pastorijwoning?

Pastorijwoningen zijn nieuwe, landelijke woningen in een rustieke stijl, ge´nspireerd op oude pastoorswoningen. De rustieke en klassieke uitstraling maakt deze bouwstijl zo bijzonder.

De buitenkant van de pastorijwoning

Huizen in pastorijstijl worden aan de buitenkant gekenmerkt door hun eenvoudige vorm met rechte hoeken. Deze pastorie huizen hebben een volledige eerste verdieping maar geen kamers onder het dak. Vaak is er aandacht besteed aan symmetrie, al zien we ook minder symmetrische varianten. De gevel wordt vaak opgetrokken in een 'Oud Kempische' steen zoals de Rustica Oud Kempisch van Wienerberger. Deze steen is overwegend rood van kleur, maar met diverse kleurnuances van lichtgrijs tot bruinzwart. Het mooiste effect is er wanneer er met wildverband gemetst wordt, maar halfsteensverband is ook een optie. Een combinatie van metselwerk en houten gevelbekleding of crepi behoort ook tot de mogelijkheden. Het type dakpannen dat voor de pastorijstijl meestal gebruikt wordt, zijn diep gegolfde dakpannen.

De binnenkant van de pastorijwoning

Binnenin geniet je overal van een zee van ruimte. Er zijn geen schuine vlakken op de eerste verdieping waardoor er optimaal gebruik kan gemaakt kan worden van rechte muren. Dit is zeer geschikt voor mooie kastenwanden in luxueuze slaapkamers en ruime badkamers met veel lichtinval. Een open of halfopen keuken met kwalitatieve en verfijnde materialen, maken het de uitgelezen plaats om te koken en te eten. In de leefruimte hangt veelal een zweem van romantiek met een mooie open haard en de aankleding van het interieur. Meestal worden er aardekleuren gebruikt, zowel in de lichtere beige toetsen, tot in de donkerdere chocoladebruine tonen. Dit wordt dan vaak gecombineerd met kleurrijke decoratieve elementen.

Geen pastorijstijl zonder juiste materiaalkeuze

Bij het bouwen van pastorijwoningen speelt de juiste materiaalkeuze dus een belangrijke rol. Zo wordt er gekozen voor authentieke materialen voor zowel ruwbouw als voor afwerking. Is een pastorijwoning iets voor jou? Deze bouwstijl straalt rust, warmte en gezelligheid uit. Klassieke kenmerken gaan hand in hand met het comfort en de bouweisen van nu.

Het bouwen van een pastorijhuis is niet eenvoudig. De kunst is om de juiste prijs te betalen en toch te krijgen wat u graag wilt, met de service die u zich wenst. Ons advies: kies de aannemer zorgvuldig en selecteer iemand die uw vertrouwen waard is. Vraag de aannemer naar referenties en praat ook echt met zijn oude klanten, om te weten of de aannemer zijn afspraken nakomt. Leg alle afspraken schriftelijk vast, om later misverstanden te voorkomen.

 

Google+