Langie

Het thema bij deze woning is toegankelijkheid. Het koppel was van in den beginne gewonnen voor een eenvoudig en tijdloos ontwerp met als specifieke vereiste het creëren van een ergonomische en aangename woonomgeving  i.f.v. een rolstoelgebruiker.  In het licht van deze laatste eis werd de woning o.a. voorzien van een comfortabele lift, dorpelloze overgangen en toegangen, manuele en automatische schuifsystemen, voldoende brede doorgangen e.d.   De realisatie is door zijn makkelijke toegankelijkheid een lust om in te wonen voor iedereen.  De grote raampartijen en de luchtige en brede circulatiezones scheppen een ongedwongen atmosfeer en dit binnen het vooropgestelde budget. De villa werd opgetrokken in een verlijmde gevelsteen.  Het aspect en de vaalrode kleur van de gevel samen met de alu-ramen in ebbenkleur in combinatie met het lijnenspel van openingen,  ingewerkte afvoerbuizen en de geïntegreerde carports geven aan het ontwerp een mysterieuze, maar niettemin uitnodigende aanblik.

terug naar overzicht